Omgeving

Tegenover vakantie-eiland Isadou ligt Jaw Jaw. Dit Saramaccaans dorpje telt ongeveer 400 inwoners en heeft een school, kerk en een polikliniek. Een groot deel van de bevolking kwam hier terecht toen bij het vollopen van het Brokopondo stuwmeer in 1964 het dorp Lombé onder water liep.

In de buurt ligt ook het dorp Gunsi, te herkennen aan de grote antennemast.

Nieuw Aurora is een groter dorp (circa 2000 inwoners). In het iets verder gelegen Pikin Slee bevindt zich het Marronmuseum, opgericht door vijf rastamannen die het dorp een speciale kleur hebben gegeven. Het plaatsje staat ook bekend om haar houtsnijwerk. De vaartijd bedraagt circa anderhalf uur vanaf Isadou.

Verder stroomopwaarts, op drie uur varen van Isadou, splitst de Surinamerivier zich in de Gran Rio en de Pikien Rio. Op deze plek, Tapawatra, zorgen stroomversnellingen en watervallen voor alle uitdagingen die je bij een tropisch zwembad treft, alleen is hier alles puur natuur. In de buurt ligt verder het eiland Asidonhopo, hier woont het opperhoofd van de Saramaccanen.

Voor een impressie van de omgeving hebben wij een aantal foto’s geselecteerd. Isadou organiseert verschillende excursies.

Zie onderstaand een korte impressie van de korjaal boot over de suriname rivier.

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Het resort voor ontspanning